• SHOP - BEWEEG - GENIET

  • Winkelcentrum Dok Noord

    Grand Opening 18-19-20 maart

  • Winkelcentrum van de toekomst

    Het huidige toverwoord voor winkels is “beleving”.

in de meeste gevallen blijft de inhoudelijke invulling van winkelcentra beperkt tot platgetreden acties en een identiek aanbod .

Het winkelgedeelte van het project Dok Noord werd echter over een periode van verschillende jaren zorgvuldig samengesteld, met als voornaamste aandachtspunten: de complementariteit met het bestaande aanbod in Gent, de prioriteit voor zelfstandige lokale handelaars, een zeer evenwichtig en gevarieerd aanbod ( geen twee gelijkaardige assortimenten!) en een groot respect voor het industrieel verleden van de site, zowel voor de gemeenschappelijke gedeelten als in interieur

De grote aanwezigheid van zelfstandige handelaars geeft een totaal andere dynamiek aan de publiciteitscampagnes, die samen en interactief zullen georganiseerd worden.

Ontdek onze winkelgids

Bruidswinkel WED2B opent eerste Belgische vestiging op Dok Noord

Vier samen met WED2B de nieuwe opening van hun eerste Belgische winkel, op Dok Noord, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 16 november. U kunt de sensationele bruidsjurken en bruidsmeisjesjurken uitproberen. Het beste van alles; je krijgt je droomjurk dezelfde dag thuis. Straffer nog: je kan deze gratis winnen!

WEDSTRIJD: Bezoek onze gloednieuwe WED2B-winkel in Gent om deel te nemen aan onze wedstrijd 'Win een gratis trouwjurk'. Het enige wat je hoeft te doen is deze winkel bezoeken van 9 november - 14 november, je gegevens invoeren in het welkomstscherm bij aankomst en je krijgt automatisch een kans. De winnaar wordt op 15 november op Facebook aangekondigd . Geniet van je bezoek!


TALENT GRID opent jonge creatieve cube op Dok Noord!

Opening near you: Yellow Cube "2nd Base"

STORY . Eind augustus sloot Talent Grid de deuren van First Base, een tijdelijke pop-up shop in centrum Gent. Deze Green Cube, een instapklare winkel, gaf ruimte aan allerhande concepten. 6 maanden lang konden nieuwe designs er getest worden door het publiek.

Na knarsetandend voorbereiden is het tijd voor een volgende stap.

°

NEXT UP . Op 9 november openen we de nieuwe Yellow Cube "2nd Base". Talent Grid richt de winkel in, bemant de shop, fixt de online marketing en host de webshop. Zo bieden we designers alle nodige service. Hun focus komt volledig op het maakproces te liggen. Laat het heikele verkopen maar aan ons!

WHY BOTHER . Je gaat er niet alleen voor. Deel uitmaken van een Cube, dat bezorgt je een link met gelijkgezinden: Elk lokaal talent ontwerpt met volwaardige materialen, gevoel voor stijl en respect voor de wereld. Reden genoeg om deel uit te maken van het grid.

WELCOME . Een stukje Cube reserveren? Presenteer je ontwerp aan onze liefste gastheer, Basten Basstanie, via [email protected]

Of kom langs op de opening... because the man makes brilliant cocktails too! Hallelujah!

°
°

WORK IT . Eerder op zoek naar een atelier? 2 van de 5 Pink Cubes in 2nd Base zijn nog vrij.


Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Sanny van Growing Steps

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Sanny , oprichtster en zaakvoerster van Growing steps!

Hoe is jouw verhaal met Growing steps begonnen?

"Ik voelde zelf al lang de drang om een zelfstandige activiteit uit te voeren. Dat is mede te danken aan mijn culturele achtergrond, waarbij ondernemen en handel drijven eigenlijk met de pap worden meegegeven. Door mijn persoonlijke goesting om een eigen zaak te leiden heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en werd 'Growing Steps' boven het doopvont gehouden."

"Het idee om kinderschoenen te verkopen komt voort uit mijn eigen ervaringen met mijn twee kinderen, Lyna en Erla. Je wil besparen op kledij en daarvoor zijn er veel alternatieven en low-cost shops. Maar schoenen maken een heel groot verschil, vooral wanneer ze beginnen te stappen: goede kinderschoenen zijn onontbeerlijk voor jonge, groeiende kinderen. Mijn eigen zoektocht naar degelijke en toch betaalbare kinderschoenen heeft meermaals mijn hoofd op hol gebracht."

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

"Vrouwen zijn betere ondernemers dankzij hun creativiteit, hun gevoel voor organisatie of hun zin voor initiatief, zonder hun veelzijdigheid te vergeten."

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?

"Veel vrouwen inspireren me niet alleen door hun successen als ondernemer, maar ook door hun moed om verschillende problemen aan te pakken, waaronder 'vechten voor de rechten van vrouwen', zoals Simone de Beauvoir, Oprah Winfrey, Meghan Markle, ..."

Is Gent een vrouwenstad?

"Ik denk dat de stad Gent goed is in het respecteren van vrouwenrechten, maar zoals overal ter wereld, is er zeker nog ruimte voor verbetering."


Ondernemende vrouwen op Dok Noord: Eva (en Helena) van Apotheek Dok Noord

Acht maart staat voor Internationale Vrouwendag. En dat er op Dok Noord sterke vrouwen rondlopen, daar bestaat geen twijfel over. Maak kennis met Eva (en Helena) ,bezielsters van Apotheek Dok Noord!

Hoe is jullie verhaal met Apotheek Dok Noord begonnen?

“Helena en ik waren collega’s in dezelfde apotheek en kwamen te goed overeen om daar niks mee te doen. De rest is een aaneenschakeling van opportuniteiten en teamwork, maar vooral ook van niet te veel na te denken en te durven springen. Ondernemen als vriendinnen lijkt niet evident maar wij vullen elkaar professioneel en emotioneel op heel veel vlakken perfect aan. Wij hebben al zoveel van elkaar geleerd; dat maakt ons een sterke match.”

Waarom is een vrouw een betere ondernemer?

“Wij vrouwen kunnen over het algemeen goed plannen en structuur aanbrengen. Wij hebben meer oog voor detail en zijn ook vaak meer empathisch, wat in ons beroep noodzakelijk is.”

Naar wie kijk jij op als ondernemer en waarom?

“Dominique Bastin, zaakvoerder van Rainpharma. Hij is ook helemaal van nul begonnen met de nodige ups en downs. Door vast te houden aan zijn visie heeft hij van zijn merk Rainpharma een gevestigde waarde gemaakt.”

Is Gent een vrouwenstad?

“Zeker! Maar Gent is van iedereen.”


Openingsweek Velektro fietsen: 10-18 maart

Velektro, specialist in elektrische fietsen, zet de volgende stap in zijn verhaal en start een winkel op Dok Noord. Op zaterdag 10 maart openen ze met heel veel trots hun deuren. Ontdek hun ruim assortiment elektrische fietsen en geniet van een glaasje cava of een heerlijke tas koffie met Limburgse vlaai.

Bij aankoop van een elektrische fiets kan je bovendien kiezen uit tal van voordelen, waaronder gratis accessoires, 5 jaar garantie of gratis onderhoud. Speciaal aanbieding bij aankoop in maart: mogelijkheid tot gratis financiering.