Concordia, verzekeringsmakelaar op Dok Noord

Concordia, verzekeringsmakelaar op Dok Noord

In 1960 vestigde Concordia nv zich als verzekeringsmakelaar op het Stapelplein hier in Gent. Dit was voor hen de uitgelezen locatie gezien hun specialiteit op het maritieme vlak ligt. Sedertdien werden ze niet alleen experts in alles wat te maken had met de scheepvaart, maar o.a. ook bedrijven en retail kunnen bij hen terecht voor het verzekeren van allerlei risico’s. Gedurende 50 jaar was het Stapelplein hun vaste stek.

Naarmate het bedrijf groeide, nam ook het personeelsbestand toe. Een verhuis naar een ruimer pand drong zich op. Maar naar waar gaan we? Er waren hieraan 2 belangrijke voorwaarden verbonden: het moest in Gent zijn EN de roots met de scheepvaart mochten niet verloren gaan. Dok Noord voldeed met bravoure aan beide eisen. Vanaf 25 februari vind je ze op de derde verdieping met zicht op hun geliefde haven van Gent. De verhuis verliep vlekkeloos dankzij de echte teaminspanningen die dat weekend werden geleverd.

De intrek van Concordia nv op Dok Noord is voor hen ook de symboliek voor de nieuwe visie en dynamiekdie het beleid doorvoerde gedurende het afgelopen jaar. Iedere medewerker kreeg een boost van deze frisse wind op alle vlakken en herleeft in het ruime kantoor. Het personeel kreeg inspraak bij de inrichting van de burelen. Dit was een succes en leverde een mooi resultaat op. De open werkvloer en gezellige polyvalente ruimte brengen allen nader bij elkaar. Collega’s moeten geen 4 verdiepingen meer beklimmen om elkaar te spreken.

Dit persoonlijker contact strookt met de open communicatie van het bedrijf. Voeg daar de nieuwe digitalisering bij en Concordia nv is helemaal klaar voor zijn nieuwe koers.